Главно Предсједник РС

Цвијановић: Добој је на путу да постане један од важних ценатара Српске

«ВЛАСТ ПРЕДВОЂЕНА БОРИСОМ ЈЕРИНИЋЕМ ПОКАЗАЛА ЈЕ ДА УМИЈЕ ДА РЈЕШАВА ПРОБЛЕМЕ»
  • «Добој иде ка то томе да постане важна комуникацијска тачка и битан на сваки други начин»

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је важно да се у Добоју задржи постојећа политичка стабилност, јер је актуелна власт, предвођена градоначелником Борисом Јеринићем, показала способност да рјешава проблеме грађана.

„Када имате градоначелника и локалну управу, који знају свој посао и проблеме грађана делегирају у циљу да их ријеше, увезујући средства града заједно с републичким средствима и међународним донацијама, онда нема проблема и ствари се реализују“, рекла је Цвијановићева новинарима након што је с Јеринићем посјетила локални Центар за културу и образовање и обишла радове на Гимназији „Јован Дучић“ј.

Она је рекла да у том смјеру потпуно подржава градску власт у Добоју и њеног градоначелника, јер раде на адекватан начин, водећи рачуна о свим дијеловима града.

„Јеринић комуницира са свима и води рачуна о рањивим категоријама становништва. А нама који у том смјеру знамо шта су породица, дјеца и школство увијек је било важно да то буду приоритети у локалним заједницама“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је у Добоју видан активизам и одговорност власти, те да је у том смислу лака сарадња између републичких институција и добојске власти.

„То је кључна ствар ако желите развој неке општине или града. Добој је то дефинитивно показао. Он зна искористити своје шансе, али и тражити од републичке власти подршку на адекватан начин. Зато сам сигурна да ће се он развијати и даље, а нама је амбиција да од овог града заиста направимо један од важних центара Српске. Ту смо на добром путу јер Добој иде ка то томе да постане важна комуникацијска тачка и битан на сваки други начин“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да Добој путем разних програма подршке привлачи бројне младе брачне парове и породице које ту траже своје мјесто живота и рада.

„Због тога је и постојала подршка свим важним програмима у Добоју који су се односили на обезбјеђивање стамбених јединица за младе брачне парове. Ту ће град и градоначелник имати и даље нашу подршку“, поручила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар