Главно Предсједник РС

Цвијановић: Држава се не може градити преко међународног интервенционизма

УПОЗОРИЛА: ПОЛИТИКА ДВОСТРУКИХ АРШИНА ЈЕ УНЕСРЕЋИЛА БиХ И ОСУДИЛА ЈЕ НА ПРОПАСТ
  • Поводом изјаве Кристијана Шварц-Шилинга рекла: „БиХ је заиста унесрећена земља кад се призива интервенционизам међународног фактора умјесто да се отвори процес широке, праведне и конструктивне реформе правосуђа. Рекла сам да Бошњаци и странци увијек причају исту причу, а то је само позивање на интервенцију странаца

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да се држава не може градити преко међународног интервенционизма.

На молбу да прокоментарише изјаву некадашњег високог представника у БиХ Кристијан Шварц Шилинга да би међународна заједница, предвођена земљама Квинте, требало одмах да реагује и донесе одговарајуће мјере, којима би извршила притисак да парламент Српске повуче усвојене закључке у вези са учешћем њених представника у заједничким институцијама БиХ, Цвијановићева је рекла да је то само потврда онога што је рекла обраћајући се у Народној скупштини.

„БиХ је заиста унесрећена земља кад се призива интервенционизам међународног фактора умјесто да се отвори процес широке, праведне и конструктивне реформе правосуђа. Рекла сам да Бошњаци и странци увијек причају исту причу, а то је само позивање на интервенцију странаца“, истакла је Цвијановићева.

Предсједник Републике је указала да то значи да је БиХ осуђена на пропаст, јер правна држава није циљ, као што није циљ ни прављење амбијента у којем би се градило какво-такво повјерење између народа.

„Значи, није циљ ни ЕУ, јер да јесте онда би нам помагали да рјешавамо проблеме и градимо договор умјесто да доливају уље на ватру, као што то сада ради ШварцШилинг. Политика двоструких аршина је већ толико затровала наше односе, да ни они који су имали неку вјеру да се то може поправљати, више у то не вјерују“, истакла је Цвијановићева.

Она је поручила да се држава не може градити преко међународног интервенционизма. „Покушали су на тај начин и ево гдје смо стигли“, закључила је предсједник Републике Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар