Главно Предсједник РС

Цвијановић: Градићемо пут Брод на Дрини-Фоча-Хум-Шћепан поље

РАЗГОВАРАЛА СА МИНИСТРИМА У ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ МИЛОЈКОМ СПАЈИЋЕМ И ЈАКОВОМ МИЛАТОВИЋЕМ
  • Предсједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Констатовали смо и да нема никаквих посебних отворених политичких питања између Српске и Црне Горе, ни проблема који нас оптерећују. Имамо чист терен да радимо и сарађујемо

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је сарадња приватног сектора у Српској и Црној Гори одлична, те да предстоји додатно јачање институционалних веза.

Након данашњег разговора са министрима економског развоја и финансија и социјалног старања Црне Горе – Јаковом Милатовићем и Милојком Спајићем – Цвијановићева је нагласила да је то нешто што грађани очекују, јер знају да од добро постављених институционалних веза могу да проистекну само добри пројекти.

„Опредијељени смо да његујемо регионалну сарадњу. Постоји потреба јачања односа свих земаља у региони, посебно за сарадњом која ће значити бољу инфраструктуру, бољу привредну повезаност“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је истакла да је један од приоритетних пројеката и за Републику Српску и за Црну Гору изградња пута, за шта су одређене предрадње већ започеле.

Пројекат се односи на пут Брод на Дрини-Фоча, односно Хум-Шћепан поље. То је отприлике 20 километара у Српској и 25 километара у Црној Гори. Пројекат је врло захтјеван и задовољна сам што је Европска комисија финансирала дио који се односи на израду пројектне документације. Сада предстоје све друге етапе и фазе да би се могло ући у реализацију пројекта која је предвиђен за 2023. годину„, напоменула је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да посебно радује најава успостављања чартер лета између Бањалуке и Тивта, за шта су грађани посебно заинтересовани.

„Предстоји нам доста посла на побољшању и јачању наше спољнотрговинске размјене. Заједно смо констатовали да је она на забрињавајуће ниском нивоу, с обзиром на то колико смо близу једни другима и шта бисмо могли једни другима да понудимо“, рекла је предсједник Српске.

Цвијановићева је нагласила да је циљ да сва важна питања буду пребачена на терен двије Владе, те да се сваком од њих оперативно приступи.

Констатовали смо и да нема никаквих посебних отворених политичких питања између Српске и Црне Горе, ни проблема који нас оптерећују. Имамо чист терен да радимо и сарађујемо“, поручила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар