Главно Предсједник РС

Цвијановић: И Брђанинов случај је доказ – неправде према Србима

ЗБОГ ИЗУЗЕТНО ЛОШЕГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА УПУЋЕН НА ЛИЈЕЧЕЊЕ ОДМАХ ПО ДОЛАСКУ У БАЊАЛУКУ
  • Предсједник Српске Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: У случају Срба се радило о унапријед припремљеној политичкој слици која је потом попуњавана одређеним правосудним или судским одлукама и пресудама

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је неправда главно обиљежје судовања у БиХ, али и међународних правосудних институција, што је видљиво и у случају бившег шефа Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослава Брђанина, који је у тешком здравственом стању пуштен на слободу након 23 године тамновања.

– Очито је ријеч о једној унапријед припремљеној политичкој слици која је послије попуњавана одређеним правосудним или судским одлукама и пресудама – рекла је Цвијановић коментаришући чињеницу да је Брђанин због изузетно лошег здравственог стања пребачен у болницу на лијечење по доласку у Бањалуку из Хага.

Цвијановић је констатовала да су ту и нехумани услови и односи према пресуђеним Србима, као и неједнак третман свих оних који су требали да се нађу пред правосудним институцијама.

– Нажалост, ово није једини случај гдје је неко ко је тешко оболио, а /тек/ у лошем стању му се дозвољава да изађе на слободу, иако су неки услови стечени и прије тога – нагласила је Цвијановић.

Брђанин је након 23 године проведене у затвору пуштен на слободу због тешког здравственог стања и синоћ је стигао у Бањалуку.

(РТРС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар