Главно Предсједник РС

Цвијановић: Опозиција пласира празне приче, нека о средствима ММФ боље информише

„НЕ ВИДИМ ЗАШТО ГОВОРЕ О КРЕДИТУ КАД ТО НИЈЕ КРЕДИТ“
  • ММФ дозначио Централној банци БиХ специјалних права вучења /СДР/ у износу од 254.182.273 СДР, у противриједности 602.540.349 КМ, а тоне представља класични кредитни аранжман једне земље са ММФ-ом

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су многи коментари опозиције бесмислени и да би о средствима Међународног монетарног фонда /ММФ/ која су дозначена БиХ опозиција морала да се информише у Министарству финансија.

„Не знам зашто би неко говорио о кредиту, ако је објашњено која је врста средстава и на који начин се она повлаче“, додала је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да вјероватно, када је ријеч о опозицији, има ствари на које треба обратити пажњу, али да су им ових дана приче без аргумената.

„Опозиција мора да буде реалан критичар и на одређени начин да некада буде оријентир власти како би била усвојена нека идеја. То је здрав политички живот, али ових дана нисам чула неку идеју опозиционара и приче су им празне и без аргумената“, рекла је Цвијановићева новинарима на Мањачи.

Међународни монетарни фонд /ММФ/ дозначио је средства на рачун Централне банке БиХ, а по основу алокације специјалних права вучења /СДР/ у износу од 254.182.273 СДР, у противриједности 602.540.349 КМ, саопштено је из Централне банке БиХ и истакнуто да алокација СДР-а не представља класични кредитни аранжман једне земље са ММФ-ом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар