Главно Предсједник РС

Цвијановић: Овоме што ради Џаферовић – треба стати у крај

ОЧИТО ЈЕ ДА ДОГОВАРАЊЕ У ОКВИРИМА БиХ ТЕШКО ФУНКЦИОНИШЕ
  • Подсјетила да су се ураније писала разна писма на адресе по свијету, од Уједињених нација, ЕУ и на разне међународне адресе у којима се користио и лого одређених институција, са званичним потписивањем, а да није била прибављена претходна сагласност тих институција или се није дискутовало о тим стварима

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је очигледно да категорија договора тешко функционише у оквиру БиХ.

Цвијановићева је, поводом намјере предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да присуствује онлајн самиту Kримскe платформe, без сагласности свих чланова ове институције, истакла да је то само један од примјера такве праксе људи из институција на нивоу БиХ којој треба стати у крај.

„Требали би да се понашамо на начин да кад постоји сагласност око одређених ствари онда имамо и представљање БиХ, али нажалост то ће бити само један од многобројних примјера гдје смо имали представљање од људи у Предсједништву БиХ, без укупне сагласности сва три члана Предсједништва“, рекла је Цвијановићева новинарима у Козарској Дубици.

Она је подсјетила на раније ситуације гдје су се писала разна писма по свијету, од Уједињених нација, Европске уније и на разне међународне адресе у којима се користио и лого одређених институција и која су се званично потписивала, а да није била прибављена претходна сагласност тих институција или се није дискутовало о тим стварима.

„Имали смо људе из парламента и Предсједништва БиХ и коначно мислим да треба да се стане у крај тој пракси. Представљати некога негдје поразумијева да представљате оно што они воле да кажу, цијелу БиХ, а ако представљате цијелу БиХ онда морате да узмете у обзир и све оне који јесу учесници и требају да буду учесници у доношењу одређених одлука или креирању станова“, поручила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар