Главно Предсједник РС

Цвијановић разговарала са шефом Савеза предсједника водећих јеврејских оргнаизација у САД

УПОЗНАЛА МАЛКОЛМА ХОНЛАЈНА СА ПЛАНОМ РС И СРБИЈЕ ДА У ДОЊОЈ ГРАДИНИ ИЗГРАДЕ СПОМЕН-КОМПЛЕКС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Њујорку са шефом Савеза предсједника водећих јеврејских организација у САД Малколмом Хонлајном о јачању сарадње Српске и утицајних јеврејских организација у САД.

Цвијановићева је изразила задовољство због тога што Српска има одличну сарадњу са Савезом водећих јеврејских организација у САД, са којим је веже дугогодишње пријатељство и разумијевање, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Она је упознала Хонлајна о активностима које Србија и Српска заједнички реализују на изградњи меморијалног комплекса у Доњој Градини и захвалила му што је раније посјетио ово спомен-подручје значајно и за српски и за јеврејски народ.

Цвијановићева је нагласила да је за српски народ значајно то што је у Њујорку недавно откривено спомен-обиљежје жртвама усташких логора Јадовно-Госпић-Паг.

На састанку, током којег је разговарано о политичким и безбједносним изазовима на Балкану, као и на глобалном нивоу, Цвијановићева је изразила задовољство због чињенице да Српска има функционалне институције, политичку стабилност, као и све бољу економску, финансијску и социјалну ситуацију, те нагласила да је неопходно што прије формирати нови сазив Савјета министара.

Цвијановићева је истакла да су институције Српске посвећене јачању капацитета за борбу против тероризма и екстремизма, као и међународној сарадњи с циљем успјешног суочавања са заједничким безбједносним изазовима.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар