Главно Предсједник РС

Цвијановић: У БиХ још не постоји ни свијест о правој опасности мигрантске кризе

„ДРЖАЊЕ ГРЧКЕ ПОКАЗУЈЕ ДА ЋЕ СА МИГРАНТИМА БИТИ МНОГО ПРОБЛЕМА - РЕГИОН МОРА САРАЂИВАТИ“
  • „Политички процеси у БиХ толико су постали тешки и оптерећујући за међусобне односе да су на крају потребни и стенограми за бављење одређеним стварима“


ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да предстоји тежак период када је ријеч о мигрантској кризи и да је крајње вријеме да земље региона тјешњом сарадњом покушају рјешавати проблеме.

„Нажалост, договор који је ЕУ имала са Турском није успио због разних разлога. Ми можемо жалити због тога, међутим проблем је ако се ово мјесто направи стационаром за мигранте. Европа је неке границе затворила, а неке преко којих су они дошли није, и то представља проблем. Видјели смо реаговања из Грчке и биће много проблема. То треба бити опомена за све у региону да морамо тијесно сарађивати“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она сматра да у БиХ још не постоји свијест о правој опасности мигрантске кризе и шта то све значи за њене грађане, као и за Европу.

Према њеним ријечима, за Европу је, ипак, лакше јер се они херметички затварају и налазе начин да заштите себе и своје становништво, своју привреду и безбједност у крајњем случају.

Цвијановић сматра да је важније да се у БиХ ојача повјерење и да земља буде уведена у редовне правне токове, како би била друштво правне сигурности за све грађане Српске и Федерације БиХ, него било шта друго што служи дневно-политичкој сврси.

Она је на молбуда прокоментарише објављивљање стенограма са састанка амбасадора Квинте и чланова Предсједништва БиХ рекла да „у овој земљи не вриједи баш пуно тога коментарисати“.

„Има много ствари које не заслужују никакав коментар, али постојале су различите спекулације шта се дешавало на том састанку. Као што се види, како коме одговара, тако се и указује и реферира на тај стенограм“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Предсједник Српске нагласила је да су у БиХ политички процеси толико постали тешки и оптерећујући за међусобне односе да су на крају потребни и стенограми за бављење одређеним стварима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар