Glavno Predsjednik RS

Cvijanović: U BiH još ne postoji ni svijest o pravoj opasnosti migrantske krize

„DRŽANJE GRČKE POKAZUJE DA ĆE SA MIGRANTIMA BITI MNOGO PROBLEMA - REGION MORA SARAĐIVATI“
  • „Politički procesi u BiH toliko su postali teški i opterećujući za međusobne odnose da su na kraju potrebni i stenogrami za bavljenje određenim stvarima“


PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da predstoji težak period kada je riječ o migrantskoj krizi i da je krajnje vrijeme da zemlje regiona tješnjom saradnjom pokušaju rješavati probleme.

„Nažalost, dogovor koji je EU imala sa Turskom nije uspio zbog raznih razloga. Mi možemo žaliti zbog toga, međutim problem je ako se ovo mjesto napravi stacionarom za migrante. Evropa je neke granice zatvorila, a neke preko kojih su oni došli nije, i to predstavlja problem. Vidjeli smo reagovanja iz Grčke i biće mnogo problema. To treba biti opomena za sve u regionu da moramo tijesno sarađivati“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona smatra da u BiH još ne postoji svijest o pravoj opasnosti migrantske krize i šta to sve znači za njene građane, kao i za Evropu.

Prema njenim riječima, za Evropu je, ipak, lakše jer se oni hermetički zatvaraju i nalaze način da zaštite sebe i svoje stanovništvo, svoju privredu i bezbjednost u krajnjem slučaju.

Cvijanović smatra da je važnije da se u BiH ojača povjerenje i da zemlja bude uvedena u redovne pravne tokove, kako bi bila društvo pravne sigurnosti za sve građane Srpske i Federacije BiH, nego bilo šta drugo što služi dnevno-političkoj svrsi.

Ona je na molbuda prokomentariše objavljivljanje stenograma sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH rekla da „u ovoj zemlji ne vrijedi baš puno toga komentarisati“.

„Ima mnogo stvari koje ne zaslužuju nikakav komentar, ali postojale su različite spekulacije šta se dešavalo na tom sastanku. Kao što se vidi, kako kome odgovara, tako se i ukazuje i referira na taj stenogram“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Srpske naglasila je da su u BiH politički procesi toliko postali teški i opterećujući za međusobne odnose da su na kraju potrebni i stenogrami za bavljenje određenim stvarima.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar