Главно Предсједник РС

Цвијановић у Петрињи: Подручја погођена земљотресом могу рачунати на помоћ Српске

ПРЕДСЈЕДНИК РС ОБИШЛА И ГЛИНУ И МАЈСКЕ ПОЉАНЕ КОЈЕ СУ НАЈТЕЖЕ ПОГОЂЕНЕ ЗЕМЉОТРЕСОМ

Фото: Роберт Анић/PIXSELL

  • Републике Српске се у Петрињи састала са потпредсједником Владе Хрватске Борисом Милошевићем, послаником Самосталне демократске српске странке (СДСС) у Сабору Драганом Јецков, као и предсједником Српског народног вијећа (СНВ) Милорадом Пуповцем

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Петрињи да подручја у Хрватској најтеже погођена земљотресом и у наредом периоду могу рачунати на помоћ институција Републике Српске.

Цвијановићева је након састанка са представницима Хрватске у Петрињи нагласила да је срећна што су Влада Српске и она као предсједник Републике могли да интервенишу након земљотреса и најугроженијима пошаљу брзо помоћ, дајући им до знања да су ту за све што им је потребно.

„Разговарали смо данас о томе шта су потребе за будуће вријеме и које се активности спроводе на санацији штете, која је огромна и која је потресла и нас који живимо у Републици Српској, не само зато што смо имали земљотрес него што смо се солидарисали са страдалима“, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Петрињи.

Цвијановићева је навела да је на састанку било ријечи и о одређеним инфраструктурним пројектима, какав је изградња моста на Сави код Градишке, чија би градња требало да буде завршена у складу са роковима.

Цвијановићева се данас у Петрињи састала са потпредсједником Владе Хрватске Борисом Милошевићем, послаником Самосталне демократске српске странке (СДСС) у Сабору Драганом Јецков, као и предсједником Српског народног вијећа (СНВ) Милорадом Пуповцем.

Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш.

У наставку посјете Хрватској  Цвијановић је обишла и Глину и Мајске Пољане, насеље најтеже погођено земљотресом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар