Главно Предсједник РС

Цвијановић: Уводимо обавезни карантин у близини граничних прелаза

БИЋЕ ОСТВАРЕНА НЕОПХОДНА КООРДИНАЦИЈА СА БиХ И ФЕДЕРАЦИЈОМ БиХ
  • „Не можемо се ослонити само на савјест грађана, неопходни су гвоздена дисциплина и апсолутна сарадња грађана и институција“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће веома брзо бити уведен обавезан карантин у близини граничних прелаза за грађане који долазе из иностранства да би се спријечило ширење вируса корона.

Цвијановићева је рекла да ће то бити шаторска насеља како би се спријечило да вирус уђе у здравствени систем.

То се, како је навела, уводи да би се увело више реда јер се на свијест грађана не могу ослонити.

Она је указала да грађани немају довољно дисциплине која једино може да спаси грађане од ширења заразе, те указала да је било ситуација да су грађани долазили из иностранства и правили окупљања.

„Не можемо се ослонити само на савјест грађана, неопходни су гвоздена дисциплина и апсолутна сарадња грађана и институција. Мора постојати заједничка свијест и савјест да сви заједно, и институције и грађани, реагују на борбу против вируса корона“, рекла је Цвијановићева.

Она је појаснила да ће та мјера бити реализована у сарадњи са ФБиХ и БиХ.

У Бањалуци је одржан састанак предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић са представницима републичких институција, представницима Српске у институцијама БиХ и члановима Координационог тима за планирање, спровођење и праћење активности у вези са појавом болести коју изазива вирус корона.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар