Glavno Predsjednik RS

Cvijanović: Uvodimo obavezni karantin u blizini graničnih prelaza

BIĆE OSTVARENA NEOPHODNA KOORDINACIJA SA BiH I FEDERACIJOM BiH
  • „Ne možemo se osloniti samo na savjest građana, neophodni su gvozdena disciplina i apsolutna saradnja građana i institucija“

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će veoma brzo biti uveden obavezan karantin u blizini graničnih prelaza za građane koji dolaze iz inostranstva da bi se spriječilo širenje virusa korona.

Cvijanovićeva je rekla da će to biti šatorska naselja kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sistem.

To se, kako je navela, uvodi da bi se uvelo više reda jer se na svijest građana ne mogu osloniti.

Ona je ukazala da građani nemaju dovoljno discipline koja jedino može da spasi građane od širenja zaraze, te ukazala da je bilo situacija da su građani dolazili iz inostranstva i pravili okupljanja.

„Ne možemo se osloniti samo na savjest građana, neophodni su gvozdena disciplina i apsolutna saradnja građana i institucija. Mora postojati zajednička svijest i savjest da svi zajedno, i institucije i građani, reaguju na borbu protiv virusa korona“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da će ta mjera biti realizovana u saradnji sa FBiH i BiH.

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa predstavnicima republičkih institucija, predstavnicima Srpske u institucijama BiH i članovima Koordinacionog tima za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva virus korona.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar