Главно Странке

Цвијановић: Желимо да побјеђује идеја јединства идеја јединства и јаке Српске

СНСД, УЈЕДИЊЕНА СРПСКА И НДП ЗАЈЕДНО НА ИЗБОРИМА У КОСТАЈНИЦИ
  • Потпредсједник СНСД Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Наша намјера је да једну неактивну, неуспјешну локалну власт замијенимо успјешном влашћу која ће знати како се комуницира с републичким органима и како да евидентира све оно што су потребе локалне заједнице и испоставити тамо гдје оне могу бити ријешене
  • Предсједник Уједињене Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: Костајница држи два неславна рекорда у Српској. То су – највећи број исељавања и нестанка становништва и највећа задуженост по становнику у БиХ. То су двије највеће срамоте и не вјерујем да ико од грађана Костајнице треба да гласа да се такве срамоте наставе

ЖЕЉКА Цвијановић, потпредсједник СНСД, присуствовала је у Костајници потписивању коалиционог споразума општинских одбора СНСД-а, Уједињене Српске, НДП-а и СДА којим су ове странке дале подршку кандидату СНСД-а за начелника општине Николи Јањетовићу.

„Наша намјера је да једну неактивну, неуспјешну локалну власт замијенимо успјешном влашћу која ће знати како се комуницира с републичким органима и која ће знати адекватно да евидентира све оно што су потребе локалне заједнице и испоставити тамо гдје оне могу бити ријешене, те показати одговорност према грађанима“, рекла је Цвијановићева новинарима након потписивања споразума.

Она је истакла да те одговорности није било у претходном периоду.

Све оно што данас радимо је у функцији побједе у коју ја вјерујем да ће се десити, а онда након тога изградња и развој Костајнице као што је то широм Републике Српске урађено. У многим мјестима људи окупљени око једне добре идеје, а то је идеја јединства, заједништва и јаке Републике Српске побјеђује, тако да очекујемо да ће та побједа бити извјесна и овдје“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је циљ да се Костајница учини бољим мјестом за живот.

„Намјера је да од овог мјеста које прилично тужно и запуштеног изгледа направимо мјесто које може бити добро и угодно за живот, али исто тако да покажемо бригу према људима који овдје живе јер немају ништа мање права од становника неких других општина које уживају благодати развоја и одређених инфраструктурних и комуналних пројеката, али исто тако и оних иницијатива које служе као подршка новом запошљавању“, нагласила је Цвијановићева.

Она је нагласила да очекује активну и озбиљну локалну власт.

„То је управо ова власт која се манифестује потписивањем овог споразума да бисмо након тога могли да санирамо оне проблеме који су овђе евидентни, али исто тако да идемо даље путем развоја“, истакла је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а и кандидат ове странке за начелника општине Костајница Никола Јањетовић рекао је да новоформирану локалну коалицију чине људи који ће Костајницу у будућем периоду водити у стабилнији ток, просперитет и све оно што није имала током протеклог периода.

„Костајница се налази у тешком финансијском стању, сам начин функционисања општине је упитан и, без стабилне власти која нема директну повезницу с републичком власти, општина ће бити у финансијској дубиози и питање је да ли ћемо опстати као општина“, рекао је Јањетовић.

Присутан је био и предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је изјавио да општина Костајница држи два неславна рекорда у Српској.

„То је највећи број исељавања и нестанка становништва и највећа задуженост по становнику у БиХ. То су двије највеће срамоте и не вјерујем да ико од грађана Костајнице треба да гласа да се такве срамоте наставе“, рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, Уједињена Српска подржава кандидата СНСД-а за начелника Костајнице како би се подвукла црта, да би се људи престали исељавати и да се постигне кохабитација републичке и локалне власти.

„Мислим да је то спас за сваког човјека у Костајници, јер ово је једно од мјеста гдје се најтеже живи у Републици Српској. Баш због тога смо се удружили да направимо нешто боље за сваког човјека и за овај град“, рекао је Стевандић.

У наставку посјете Цвијановићева је разговарала са привредницима из Костајнице, а тема је била ситуација у локалној привреди са нагласком на актуелним проблемима узрокованим вирусом корона.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар