Glavno RS i matica

Dačić: Ko je Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam?

NAJAVIO DA ĆE DO KRAJA GODINE JOŠ 4-5 ZEMALJA POVUĆI PRIZNANJE „KOSOVA“
  • Dragana Đilasa nisam video otkad sam postao ministar. Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren da slomi naš otpor povodom Kosova i Metohije. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će do kraja godine „četiri-pet“ država u svijetu povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Reagujući na izjavu američkog izaslanika Metjua Palmera o riziku da Srbiji budu uvedene sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ministar je za televiziju Hepi kazao da nema osnova za uvođenje sankcija jer, kako je naveo, „nismo glupi da ne znamo šta je dozvoljeno“.

Komentarišući navode da je u kontaktu sa liderom Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergejem Trifunovićem i da je spreman na saradnju sa opozicijom, Dačić je ocijenio da je suština tih optužbi da se „slomi naš otpor kad je reč o pitanju Kosova“.

„To je nebitna tema. Ko je taj Sergej Trifunović da se ja njemu pravdam? Dragana Đilasa nisam video otkad sam postao ministar. Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren ka tome da slomi naš otpor kada je reč o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića a ne protiv mene ali im je manje rizično da napadaju mene nego Vučića“, kazao je Dačić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar