Главно РС и матица

Дачић: Лавров ми је пренео да Путин најесен долази у Србију

„ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА УКАЗУЈЕ ДА НИШТА НИЈЕ ГОТОВО И ДА ЈЕ ПРИШТИНИ БОЉЕ ДА ПРИХВАТИ КОМПРОМИС“
  • Министар спољних послова Србије изјавио је да је још једна земља повукла признање независности Косова, али није хтио да каже која јер још није стигло званично обавјештење. Уз образложење: „Кад год нека земља повуче признање независности Косова, у ту државу оду дипломате са Запада и косовски министар спољних послова Косова Беџет Пацоли да је убеђују да се не повлачи признање“

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин ће на јесен доћи у Србији, изјавио је јутрос министар спољних послова Ивица Дачић.

„Председник Русије Владимир Путин ће на јесен доћи у Србију. То ми је рекао да планирају шеф руске дипломатије Сергеј Лавров са којим сам јуче разговарао у Москви”, казао је Дачић у јутарњем дневнику РТС

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је још једна земља повукла признање независности Косова, али није хтио да каже која јер још није стигло званично обавјештење.

Дачић је на конференцији за новинаре у Министарству спољних послова рекао да кад год нека земља повуче признање независности Косова, у ту државу оду дипломате са Запада и косовски министар спољних послова Косова Беџет Пацоли да је убјеђују да се не повлачи признање.

Дачић је рекао да је прије два дана добио ноту имејлом да је једна земља повукла признање Косова, односно „признала да је погријешила”, а да очекује да сљедеће недјеље та нота буде достављена у најближу амбасаду Србије.

Министар је рекао да је та земља прије око шест година признала независност Косова, да је пет пута већа од Србије и да није из Африке, а додао је да очекује да ће Пацоли покушати да установи која је то земља.

Дачић је рекао да то показује да још ништа није готово у вези с Косовом и да је Пришини боље да „што пре прихвати компромис”.

Он је рекао да је велики притисак на земље које су донијеле одлуку да повуку признање независности Косова.

Истог дана када је објављена нота Либерије да повлачи признање независности Косова, САД и друге западне земље су вршиле притисак на либеријског председника Џорџа Веу и тражили да прими Пацолија, рекао је министар.

Дачић је рекао да очекује да ће наредних мјесеци број земаља које су признале Косово пасти на испод 100.

„Они (Косово) говоре о 115, 166 – то је фатаморгана”, рекао је Дачић и додао да приштинске власти то раде за „унутрашњу употребу”.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар