Главно РС и матица

Дачић: Милошевићево присуство у Книну није било потребно Србима већ Хрватима

„ЈЕСУ ЛИ ХРВАТИ ИЗМЕНИЛИ ВОКАБУЛАР И РЕКЛИ ДА ЈЕ ОЛУЈА БИЛА ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ? НИСУ!“
  • Милошевићев одлазак на прославу “Олује“ покушај је рушења српског јединстваЗову ме представници партнерских земаља, које смо годинама убеђивали да не треба да иду на прославу ‘Олује’ и питају како да они не иду, а представници Срба долазе

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је одлука представника Срба у Хрватској Бориса Милошевића да оде на обиљежевање годишњице Олује била погрешна и да његово присуство у Книну није било потребно српском, већ хрватском народу.

Дачић је поновио ранији став да о питањима која се тичу српског народа у цјелини треба промислити и да се важне одлуке попут одласка у Книн не доносе на такав начин да је, како каже, ријеч о приватним ставовима појединца или неких странака.

“Шта су Срби тамо славили и шта су добили, и шта ће добити? Да ли су Хрвати изменили свој вокабулар и рекли да је то било етничко чишћење? Нису, нити ће рећи“, рекао је Дачић гостујући на РТС-у.

Оцијенио је да је одлазак Милошевића на прославу “Олује“ покушај рушења српског јединства наводећи да Срби у Србији, Републици Српској, Црној Гори и већински број Срба у Хрватској мисле другачије и да зато та одлука није смела да се донесе на такав начин.

Дачић је на аргументе у јавности да је одлука о одласку Милошевића, потпредсједника Владе Хрватске, донијета у интересу Срба, поставио питање, ако Срби треба да буду на прослави “Олује“ да би у данашње вријеме добили струју, у каквој онда земљи живе?

“Одлазак Милошевића у Книн није био потребан српском већ хрватском народу. Хрватски амбасадор (Хидајет) Бишчевић је данас рекао да су права Срба у Хрватској већа него права Хрвата у Србији. Да ли ће се сада Срби вратити у Хрватску, да ли ће се учинити нешто на томе“, питао је Дачић.

Поновио је да је ријеч о погрешној одлуци и да су му се поводом тога јављали представници партнерских држава Србије.

“Зову ме представници партнерских земаља, које смо годинама убеђивали да не треба да иду на прославу ‘Олује’ и питају како да они не иду, а представници Срба долазе“, казао је Дачић.

2 Коментара

  • Дачић је само заборавио да каже да је његова странка СПС, која је трансформисани Савез Комуниста, деценијама стварала услове за све ово што се догодило Србима у Крајини и на Косову. Политика глорификовања словеначко-хрватског шлосера, политика лажног братства и јединства на штету Срба, забрана разговора о хрватским злочинима геноцида, итд…

  • Дачићеви коментари, колико год били тачни, у суштини су цинични јер је он и његова странка доприносила ономе што се десило Србима у Хрватској. Али, ради објективности, Срби у Хрватској, БиХ, Црној Гори су ту политику деценијама већински подржавали, тако да мени није жао због онога што се њима десило. Они су само добили оно што су у својој глупости и неморалу сами тражили. Јесте ли хтели живот у заједничкој држави са својим џелатима Хрватима и Муслиманима? Јесте ли хтели комунистички вишенационални рај? То што сте хтели то сте и добили.

Кликни овде да поставиш коментар