Главно РС и матица

Дачић: Нисам деградиран – предсједник Скупштине Србије биће моја највиша функција

УВЈЕРЕН ЈЕ ДА ДРУГАЧИЈЕ МОГУ ДА МИСЛЕ САМО НЕЗНАЛИЦЕ И ЗЛОБНИ
  • Тврди да са председником државе Александром Вучићем још није причао колико ће СПС имати министара, као и да још није склопљен тај мозаик.  Па нагласио: „Вучић и ја мамо дубоко међусобно поверење и пријатељство, као и заједничке циљеве

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је место председника Скупштине Србије на које одлази, по Уставу, највиша функција на којој је био и да би само „политичке незналице или неко злобан“ могао да друкчије тврди, тако да не може да верује кад неко каже да је то деградација.

„Само неодговоран политичар би рекао да не жели да то буде“, рекао је Дачић за ТВ Пинк, наводећи да мора да „скрати гостовање јер жури“ да поднесе оставку, додајући да му доста тешко пада да подноси оставке.

Он је истакао да му није стало да буде у извршној власти, ради полуга моћи, јер је „државотворни политичар“.

„Нисам млад политичар па да ми је стало до неких функција, прошао сам их све. Ово је на неки начин „повратак у завичај, од 92. године сам као посланик у парламенту Србије“, рекао је Дачић.

Он је рекао да са председником државе Александром Вучићем није причао колико ће Социјалистичка партија Србије имати министара, као и да још „није склопљен тај мозаик“.

„Имамо дубоко међусобно поверење и пријатељство, као и заједничке циљеве“, рекао је Дачић.

Како је навео, генерални секретар Скупштине Србије биће Вељко Одаловић, који обављао ту функцију у Министарству спољних послова.

Он је рекао да је синоћња седница Савета безбедноси Уједињених нација о Косову била „доста мучна“, али да је важно да се Србија изборила да Косово и даље буде тема на таквим седницама.

Остаће у историји да је 19 земаља повукло признање о независности Косова“, рекао је Дачић, говорећи о времену проведеном на месту министра спољних послова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар