Главно РС и матица

Дачић: Српска је историјско достигнуће српског народа – први његов ентитет преко Дрине

„СРБИЈА ЧВРСТО СТОЈИ ИЗА СРПСКЕ И СА ЊОМ РАЗВИЈА СПЕЦИЈАЛНЕ ОДНОСЕ“
  • “Рат у БиХ је и избио зато што је нарушена равноправност три народа, па је важно да се мир чува као очи у глави иако се повремено прича о поништењу Дејтонског споразума и стварању унитарне БиХ”

ПРЕДСЈЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић честитао је Дан Републике Српске и поручио да је Српска историјско достигнуће српског народа и први српски ентитет међународно признат преко Дрине.

“Анте Павелић планирао је да Бањалука буде главни град Независне Државе Хрватске /НДХ/. Данас је она главни град Републике Српске”, рекао је Дачић за Телевизију “Пинк”.

Он је навео да се Дејтонски споразум, који је и мировни, мора чувати, јер се тиме чува мир, а да Србија чврсто стоји иза Републике Српске развијајући специјалне односе.

“Интерес је да буду добри односи и са Сарајевом и БиХ у цјелини”, рекао је Дачић.

Он је поручио да старе жеље о примјени принципа “исламске државе”, којих има и данас, не треба скривати кроз плашт грађанске државе као што то чине неки фактори у Сарајеву.

“Рат у БиХ је и избио зато што је нарушена равноправност три народа, па је важно да се мир чува као очи у глави иако се повремено прича о поништењу Дејтонског споразума и стварању унитарне БиХ”, закључио је Дачић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар