Glavno Svijet

Damask: Turska je glavni sponzor terorizma i u Siriji i u regionu

TURSKE I AMERIČKE TRUPE NA SVOJOJ TERITORIJI SIRIJA PROGLASILA ZA – OKUPACIONE

Valid Mualem

  • Valid MUALEM, šef sirijske diplomatije, obratio se Generalnoj skupštini UN, rekavši pored ostalog: „Turska je omogućila ulazak u Siriju desetina hiljada stranih terorista, a i dalje im pruža sve vrste podrške

SIRIJA je vojne snage Turske i Sjedinjenih Država, koje se nalaze na njenoj teritoriji, proglasila – okupacionim.

Šef njene diplomatije Valid Mualem, učestvujući u opštoj političkoj raspravi na 75. zasjedanju Generalne skupštine UN, dodatno je razjasnio i akcentovao tu poziciju zvaničnog Damaska:

„Osuđujemo sve zločine takozvane globalne koalicije koja i dalje krši sirijske zakone na severoistoku moje zemlje. To uključuje pljačkanje nafte, napade na naselja, uništavanje zgrada i infrastrukture. Kontinuirano nelegalno prisustvo i akcije američkih i turskih snaga na sirijskom tlu predstavljaju okupaciju“.

Mualem je u nastavku naglasio:

„Sirija će učiniti sve što je u njenoj moći da okonča tu dvojnu okupaciju, koristeći za to sva sredstva prema međunarodnom pravu.

Prema njegovim riječima, Turska nastavlja da podržava terorističku grupu Džebhat an-Nusra:

Što se tiče sponzorisanja terorizma, turski režim je ispred svih ostalih. Turska je glavni sponzor terorista u Siriji i u regionu. Omogućila je ulazak u Siriju desetina hiljada stranih terorista, a i dalje im pruža sve vrste podrške“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar