Главно РС и матица

Дарко Младић: Караџић у сриједу пребачен у затвор у Енглеској

УЗ РАТКА МЛАДИЋА У ХАГУ ЈЕ ЈОШ САМО СРЕТЕН ЛУКИЋ
  • Један од чланова правног тима Радована Караџића – адвокат Питер Робинсон – већ упозорио да је први предсједник РС осуђен на казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији

ПРВИ предсједник Републике Српске Радован Караџић пребачен је у Енглеску на служење доживотне казне затвора, тврди Дарко Младић, син некадашњег генерала Војске РС Ратка Младића.

Младић је, гостујући на телевизији Хепи, рекао да је Караџић пребачен у сриједу у Енглеску, наводи се на сајту те телевизије.

„У овом тренутку је поред Ратка Младића у Хагу још само Сретен Лукић. Радован Караџић је јуче пребачен у Велику Британију. Они су тамо осуђени, у најбољем случају, на самицу, а у нормалним затворима је то најгора казна. Сви су на крају тамо са истим последицама, поента је да затворске власти тамо нису у стању да обезбеде одговарајуће услове и негу“, рекао је Младић.

Предсједник Механизма за кривичне судове у Хагу Кармел Ађијус одбио је 14. маја приговор одбране Радована Караџића на одлуку о издржавању казне доживотног затвора у Великој Британији, објавио је тада на Твитеру један од чланова његовог правног тима адвокат Питер Робинсон.

Овим потезом, према ставу Робинсона, Караџић је осуђен на „казну самице до краја живота или смрт од муслиманских екстремиста у затворима у Великој Британији“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар