Главно Свијет

Демонстранти у Хонгконгу против полиције користе и стријеле и ручно прављене катапулте

ЈЕДНА ПОЛИЦИЈСКИ НАРЕДНИК РАЊЕН СТРИЈЕЛОМ У ЛИСТ НОГЕ
  • Полиција је од почетка уличних окршаја у Хонгконгу привела преко 3.600 демонстраната. Више од 1.500 демонстраната и полицајаца завршило је у болницама

ЈЕДАН наредник полиције у Хонгконгу погођен је данас стријелом када је полиција употребила сузавац и водене топове у покушају да растјера демонстранте који су окупирали кампус локалног Политехничког универзитета.

На фотографијама, објављеним на Фејсбук страници полиције, види се да га је стријела погодила у поткољеницу. У лист ноге.

Политехнички универзитет и његов студентски дом су једна од кључких „база“ демонстрација. Одатле се блокирају суседне улице и аутомобилски тунел Крос-харбор који спајаострво Хонгконг са континенталним делом града.

Демонстранти су, иначе. одбили да се повуку, иако су водени топови, у покушају да имсе приближе, прелазили преко цигли  које су им подбацивали под точкове.

Демонстранти су се груписали на Политехничком универзитету и око њега када је почела да пада ноћ, страхујући да ће се наћи у замци пошто је полиција користила сузавац и приближила им се са супротне стране.

Они против полиције користе цигле, флаше са запаљивом течношћу, лукове и ручно прављене катапулте.

Полиција је од почетка уличних окршаја у Хонгконгу привела преко 3.600 демонстраната.

Више од 1.500 демонстраната и полицајаца завршило је у болницама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар