Главно Федерација/БиХ

Ђајић: Додик је стабилно и боље, али је под сталним надзором љекара

„МИЛОРАД ДОДИК ПРИМА ТЕРАПИЈУ КОЈУ БИ ПРИМАО БИЛО ГДЈЕ У СВИЈЕТУ“

ЗДРАВСТВЕНО стање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика је стабилно, он се осјећа боље и под сталним је надзором љекара, изјавио је генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић.

Подсјетио је да је Додик у УКЦ-у хоспитализован прије пет дана због болова у желуцу, мучнине, малаксалости и отежаног дисања.

„Након претрага, утврђено је да Додик има обострану упалу плућа и гастритис, а позитиван је био и трећи тест на вирус корона“, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, конзилијум љекара коју брину о здравственом стању српског члана Предсједништва БиХ засиједа свакодневно.

„Конзилијум је засједао и данас, а присуствовао му је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић“, напоменуо је Ђајић.

Ђајић је навео да су љекари УКЦ-а у свакодневној комуникацији са љекарима из Србије и иностранства, те да имају усаглашене ставова о терапији коју прима Додик.

Оно што је посебно важно, каже Ђајић, јесте да Додик прима терапију коју би примао било гдје у свијету.

„Морам да пренесем Додикове поздраве и захвалност свима који су се распитивали за његово здравствено стање, уз обећање да ће добити ову битку као што је добио многе до сада, као што ће и оне које му предстоје у будућности“, рекао је Ђајић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар