Главно Скупштина РС

Ђајић: Стање Момчила Крајишника тешко и незахвално је говорити о прогнозама

ПРВИ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ РС СА КОРОНАВИРУСОМ УКЛИНИЦИ НА ИНТЕНЗИВНУ МЕДИЦИНУ УКЦ РС
  • Има ниске вриједности кисеоника, тренутно је на пасивном респиратору и вјероватно ће морати да буде потпуно стављен на респиратор

ЗДРАВСТВЕНО стање првог предсједника Народне скупштине Републике Српске Момчила Крајишника је тешко и незахвално је говорити о прогнозама, рекао је данас директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић.

Он каже да је то установљено након данашњег конзилијума за лијечење најтеже обољелих пацијената од инфекције вирусом корона.

Ђајић каже да је Крајишниково стање неизвјесно, да има ниске вриједности кисеоника, да је тренутно на пасивном респиратору, те да ће данас вјероватно морати да буде потпуно стављен на респиратор.

„Крајишник има сву потребну његу и нема потребе да се игдје шаље на лијечење, јер имамо добру Клинику за интензивну медицину“, рекао је Ђајић.

Он је подсјетио да је Крајишник синоћ примљен на Клинику интензивне медицине УКЦ-а Републике Српске због инфекције вируса корона и обостране упале плућа.

„Урадили смо све дијагностичке процедуре и дајемо сву терапију по свјетским протоколима, као и најсавременије лијекове“, рекао је Ђајић.

Он је позвао становнике Српске да се придржавају мјера превенције ширења вируса корона, те напоменуо да је очигледно да ова тешка и опака болест не бира ни године, ни професију, ни мјесто боравка.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар