Главно Свијет

Ђукановић: Кривокапићев експозе заснован је на предрасудама

ПОСЕБНО ГА БОЛИ ОЦЈЕНА ДА СУ СЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ДОГОДИЛИ ПРВИ ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

Фото: Мондо Црна Гора

  • Нагласио: „Сматрам да је амбасадор Србије (Владимир Божовић) испунио све услове за овакав однос Министарства иностраних послова Црне Горе према њему“

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је добро што је започет процес избора нове владе, али да је данашње излагање мандатара Здравка Кривокапића у парламенту „засновано на предрасудама“.

„Основни утисак ми је да је комплетно излагање засновано на полемичким тезама у односу на предарасуде које је мандатар формирао у претходном времену и то никад није добро полазиште“, рекао је Ђукановић новинарима у парламенту Скупштине Црне Горе.

Он сматра да је било „много мудрије сачекати с критикама“, јер би се, како каже, боље избјегле контрадикторности којима је обиловало излагање.

„Одаје се признање ЕУ, а истовремено се критикује оно што је Црна Гора урадила у међународној политици“, наводи Ђукановић.

Он сматра да не може стајати оцјена да су се у Црној Гори догодили први демократски избори, наводећи да је све досадашње изборе пратила међународна заједница.

„Осим тога, није могуће говорити о Црној Гори као спрженој економији. Тешко се може одољети утиску да је ријеч о озбиљним предрасудама“, навео је Ђукановић.

Он је рекао да су дипломатски односи са Србијом на нивоу као с осталим државама.

„Сматрам да је амбасадор Србије (Владимир Божовић) испунио све услове за овакав однос Министарства иностраних послова Црне Горе према њему“, рекао је Ђукановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар