Главно Свијет

Ђукановић не прихвата Лекића за мандатара, предложио скраћење мандата парламента

ТВРДИ ДА СЕ НОВУ ВЛАДУ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ „НИСУ СТЕКЛИ СВИ НЕОПХОДНИ УСЛОВИ“
  • Навео да је „јавност од стране појединих представника партија који су учествовали у конституисању приједлога (да Миодраг Лекић буде мандатар) обавијештена да је он добио само вербалну подршку, а да потписе подршке нису дали посланици УРА, СНП и ЦИВИС“

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић упутио је предсједници Скупштине Данијели Ђуровић приједлог за скраћење мандата парламента.

Ђукановић наводи да вјерује да се до нове владе може доћи једино одлуком грађана на изборима.

У образложењу Ђукановић каже да је – сагласно члану 95 тачка 5 Устава Црне Горе – консултације о мандатару за састав Владе са представницима парламентарних партија, односно коалиција заступљених у Скупштини Црне Горе, обавио 15. и 16. септембра ове године.

Разговоре је имао са представницима ДПС-а, СДП-а, СД-а, БС, Албанске алтернативе, Форце, Демократске уније Албанаца, Демократске партије (ДП) и Либералне партије.

Ђукановић подсјећа да се позиву нису одазвали представници Демократског фронта (ДФ), Демократске Црне Горе (ДЕМ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Грађанског покрета УРА.

– Приједлог да се мандат за састав Владе повјери господину Миодрагу Лекићу, који ми је јуче у име партија које су освојиле већину мандата на изборима 2020. године упутио господин Андрија Мандић нисам могао да прихватим, јер сматрам да се за то нису стекли сви неопходни услови – навео је предсједник Црне Горе.

Јавност је, како каже, од стране појединих представника партија који су учествовали у конституисању тог приједлога обавијештена да је он добио само вербалну подршку, и да потписе подршке нису дали посланици УРА, СНП и ЦИВИС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар