Главно Свијет

Ђукановић оптужио Вучића да наступа као „промотер великосрпске политике“

ЗАТРАЖИО ОД КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ ДА СА ТЕМЕЉНИМ УГОВОРОМ СА СПЦ НИШТА НЕ БУДЕ ЗАКУЛИСНО
  • Вучићево гостовање на сарајевској Фаце ТВ, Ђукановић назвао самосажаљивим пренемагањем српског предсједника
  • Изјавио и да му Вучић „подмеће удбашке улоге“ и да га „лажима безнадежно и јалово“ дискредитује

ЦРНОГОРСКИ предсједник Мило Ђукановић поново је данас оптужио предсједника Србије Александра Вучића да се, како тврди, најновијим изјавама ставио у улогу „промотера великосрпске политике“.

Коментаришући посљедње изјаве Вучића о збивањима у Црној Гори, како преносе медији, а везано за Вучићево гостовање на Фаце ТВ, Ђукановић је назвао „самосажаљивим пренемагањем српског предсједника“.

За њега је, каже, „трагикомично“ када неко ко очигледно преузима на себе одговорност и ауторство за бујање великосрпског национализма Црној Гори импутира црногорски национализам.

Тврди да се нико не може сјетити ниједне штете или жртве коју је произвео црногорски национализам, али да је, како је навео, јасно колико је штете и жртава „произвео великосрпски национализам“.

Имамо, казао је Ђукановић новинарима након уручења награда у Привредној комори Црне Горе, директну изјаву предсједника Србије који се ставио у улогу промотера великосрпске политике.

Ђукановић тврди да му Вучић, како наводи, „подмеће удбашке улоге“ и да га „лажима безнадежно и јалово“ дискредитује.

О Темељном уговору црногорске владе и СПЦ, Ђукановић је рекао да се нада да влади неће пасти на памет да то уради у закулисној процедури.

Морамо да знамо све тачно. Постоје информације да нова постава СПЦ у Београду доводи у питање раније ставове Светог архијерејског сабора. Ако је СПЦ дошла до новог становишта, увјерења сам да је добро када имамо уговор јер они обавезују и одговорне људе“, рекао је Ђукановић.

Коментаришући наводни нон-пејпер о промјени граница на Западном Балкану, Ђукановић је рекао да је то „опако штиво“ и да га је могао предложити неко ко, како наводи, жели рат.

Корекција границе је улазак у рат. Надам се да има довољно озбиљних људи да не дозволе да завршимо у сценарију који смо доживјели“, рекао је црногорски предсједник.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар