Главно Свијет

Ђукановић пријети СПЦ и некима у новој влади Црне Горе

НАЈАВИО НОВА ПРОТЈЕРИВАЊА СВЕШТЕНИКА СПЦ – ДА ИХ НЕ БИ БИЛО ВИШЕ НЕГО ШТО ЦГ ИМА ВОЈНИКА
  • За РТВ Никшић рекао: „Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забиљежено и да ће за то сви који раде на томе одговарати“

АКО неко мисли да може да шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, то само опомиње да ће тај несклад, ако то јесте тако, морати некако да се поравна, поручио је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић поводом недавне изјаве протојереја Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића.

Првом делу своје претње СПЦ, одмах је додао:

„Вјероватно ћемо природно равнати, тако да у Црној Гори неће бити мјеста за оне који у њој нелегално бораве“.

Медији су недавно пренијели да је Џомић у једној емисији казао да у Црној Гори постоји 650 „само црквених одбора“.

„Нека сваки одбор има најмање пет чланова, па то је преко 3.000 људи. То је више него што броји црногорска војска“, казао је тада Џомић.

Ђукановић је за РТВ Никшић поновио и критике на рачун Владе.

„Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забиљежено и да ће за то сви који раде на томе одговарати“, рекао је Ђукановић.

Оцијенио је да је „нарастање екстремног национал-шовинизма“ у Црној Гори све чешћа појава и додао да ће они који се супротстављају грађанској Црној Гори и руше национални идентитет морати да одговарају.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар