Главно Свијет

Ђукановић признао изборни пораз, али би да и даље суди „великосрпском национализму“

ОБЈАВИО ДА КРИВОКАПИЋА, БЕЧИЋА И АБАЗОВИЋА СПАЈА САМО ЖЕЉА ДА СМИЈЕНЕ ДПС
  • Тврди: „Још увијек је врло живахан онај национализам из 90-их година, који је у новим околностима, захваљујући новим подстицајима пробуђен и који сад покушава да окрене точак историје унатраг“

МОНТЕНЕГРИН Мило Ђукановић признао је пораз на парламентарним изборима на којима његова странка са дугогодишњим партнерима први пут није освојила већину у црногорској Скупштини.

У интервјуу Newsmax Adria рекао je да га не изненађују инциденти и „нецивилизацијски моменти“ са славља побједе три до јуче опозиционе партије.

Главни балкански мафијаш тврди да су у Црној Гори, као и у региону, супротстављена два приступа – прозападни курс и „назадни националистички који је сада пробуђен“. И додао у свом стилу:

„Још увијек је врло живахан онај национализам из 90-их година, који је у новим околностима, захваљујући новим подстицајима пробуђен и који сад покушава да окрене точак историје унатраг“, рекао је он.  

За три коалиције, које ће формирати нову владу, рекао је да имају доста удаљене програме и да их зближава жеља да смјене ДПС.

На питање да ли ће учествовати у томе, он је одговорио:

„Не, зашто бисмо учествовали? Ја сам ту гдје сам, врло чврсто увјерен у исправност својих политичких становишта“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар