Главно Свијет

Ђукановићева партија оптужила Кривокапића да крије Темељни уговор са СПЦ

ТВРДИ И ДА ЈЕ МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ БИО ПРОТИВ ТОГА ДА ГА У ИМЕ СПЦ ПОТПИШЕ ПАТРИЈАРХ

НАЈУТИЦАЈНИЈА опозициона страка у Црној Гори – Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића – затражила је од премијера Здравка Кривокапића да упозна јавност са садржином Темељног уговора државе са СПЦ.

Поручила му је да „покаже бар зеру интегртета или нек поднесе оставку да се више не брука“.

У саопштењу, које је потписао портпарол ДПС Милош Николић постављено је питање „каква је то влада у којој њен потпредсједник Дритан Абазовић, није видио Темељни уговор“, а истовремено је, како се наводи, са садржајем тог уговора упознат „неки естрадни историчар из Београда, шрафчић у клеронационалистичкој машинерији, и нашироко нам га тумачи“.

„Уз то Кривокапићу стижу упозорења, из сличних центара, да му не падне на памет да просљеђује уговор Скупштини Црне Горе“, стоји у саопштењу.

Тумаче и да се од Кривокапићеве владе, чији је, како је навео, родоначелник покојни митрополит црногорско-приморски Амфилохије, тражи да погази његову вољу и да уговор потпише српски патријарх Порфирије.

„Поручујемо му да ако он жели лично да се понижава – то је његов избор, али као премијер Владе Црне Горе – нека покаже бар зеру интегритета, или нек поднесе оставку да се више не брука“, наводи се у саопштењу ДПС.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар