Главно Федерација/БиХ

Додик: Ако уведене мјере дају резултате – школе и угоститељске објекте поново ћемо отворити

ТО БИ МОГЛО БИТИ У НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА, У СУПРОТНОМ – МЈЕРЕ ОСТАЈУ
  • Нагласио: „Највећа помоћ и здравственим радницима је придржавање епидемиолошких мјера – од одржавања дистанце и хигијене, до смањења окупљања“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данашње повећање броја заражених у Републици Српској изазива забринутост, али да вјерује да ће за неколико дана, највише седам, уведене епидемиолошке мјере дати одређене резултате.

„Ако их дају, онда ћемо поново отворити школе, угоститељске објекте. У супротном, мораћемо остати при постојећим мјерама“, рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да власт Српске чини све да оспособи здравствени сектор да може да прими све пацијенте, те апеловао да грађани поштују мјере и тиме помогну у смањењу притиска на тај сектор.

Додик је подсјетио на велики терет који су здравствени радници истрпили протеклих мјесеци у тешким околностима.

„Када се очекивало да ће епидемија почети да јењава, она се поново разбуктала“, напоменуо је Додик и додао да треба поново наћи начин да се здравствени радници мотивишу да раде.

Према његовим ријечима, највећа помоћ и здравственим радницима и свим грађанима је придржавање предложених епидемиолошких мјера, од одржавања дистанце и хигијене, до смањења окупљања.

Додик је рекао да се експанзија вируса дешава и у многим европским земљама које предузимају ригорозне мјере.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар