Главно Федерација/БиХ

Додик: БиХ може повратити унутрашњи суверенитет тек кад оду Инцко и стране судије

„ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА БОШЊАЦИ СХВАТЕ ДА ИМ ИНЦКО ЧИНИ МЕДВЈЕЂУ УСЛУГУ“
  • Знам да Инцку не прија ово што говорим, јер гдје би још за такав нерад и са таквим способностима имао примања око 25.000 евра мјесечно, плус привилегије које иду уз одвојен живот дипломате. Да све буде мучније, његова плата, коју зарађује углавном сатанизацијом Срба, књижи се као помоћ БиХ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је високог представника у БиХ Валентина Инцка „прегазило вријеме“ и што прије буде укинута та институција, БиХ ће можда добити прилику да преузме унутрашњи суверенитет који јој је одузет слањем намјесника након потписивања Дејтонског мировног споразума.

„Знам да Инцку не прија ово што говорим, јер гдје би још за такав нерад и са таквим способностима имао примања око 25.000 евра мјесечно, плус привилегије које иду уз одвојен живот дипломате. Да све буде мучније, његова плата, коју зарађује углавном сатанизацијом Срба, књижи се као помоћ БиХ“, рекао је Додик у изјави за Срну.

Нагласио је да су гашење Канцеларије високог представника и одлазак страних судија из Уставног суда предуслови да се БиХ покуша успоставити као суверена.

Валентин Инцко

„Док год су они ту, ми легално бирани представници бићемо криви за неуспјехе, а страни мешетари попут Инцка за успјехе. Бошњаци су до сада морали схватити да им високи представник чини медвјеђу услугу, јер Инцко, или ко год да је на том мјесту, ће отићи, а они ће морати да договарају заједнички живот са Србима и Хрватима. Све друго је илузија са којом ће се прије или касније срести“, навео је Додик.

Указао је да би и ЕУ требало да се суочи са стварним чињеницама у БиХ, да је ослободи протектората и да преко свог представника у БиХ учини све да убрза процес приближавања Унији.

„Валентин Инцко је и њихов баласт који прескупо плаћају, јер да су по 25.000 евра мјесечно улагали 11 година у било који сектор, а не у његову плату, то би се видјело. Овако ће мандат актуелног високог представника по добру памтити само он, богатији за пар милиона евра, на које није платио ни порез, а зауставио је земљу у сваком напретку“, закључио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар