Главно Федерација/БиХ

Додик: Градишка је мјесто успјеха, а то ће бити још више кад добије слободну економску зону

ГРАД НА САВИ – УПРКОС ЕПИДЕМИЈИ – ВЕЋ ДВИЈЕ УЗАСТОПНЕ ГОДИНЕ ПОВЕЋАВА БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: У наредних мјесец дана биће расписан тендер за избор извођача радова зареконструкцију магистралног пута КлашницеГрадишка. Вриједност тог пројекта око 26 милиона КМ. Значајна је реконструкција пута ДраксенићВрбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу. Ту су радови, вриједни 9 милиона КМ, већ почели
  • „Завршен је стечајни поступак у предузећу „Ратарство“ Нова Топола којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта. То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Градишци да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута КлашницеГрадишка, те да је вриједност тог пројекта око 26 милиона КМ.

Додик је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем истакао да је то један од најзначајнијих пројеката у овом граду.

„То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме“, изјавио је Додик новинарима у Градишци.

Он је указао и на значај радова на реконструкцији пута ДраксенићВрбашка, који повезује Градишку и Козарску Дубицу, који су већ почели, а чија укупна вриједност износи око девет милиона КМ.

Додик је напоменуо да су то најзначајнији пројекти, који ће уз мост преко Саве знатно допринијети растерећењу саобраћаја у Градишци.

„Градиће се и слободна економска зона, што ће допринијети уздизању Градишке, која ће бити добар примјер града који се бави развојем привредних потенцијала“, рекао је Додик.

Он је навео и да је завршен стечајни поступак у предузећу „Ратарство“ Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.

То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.

Додик је оцијенио да је Градишка мјесто успјеха, те да о томе говоре пројекти који су реализовани, а који су промијенили лик града и начин живота у њему.

„Пораст броја запослених у посљедње двије године говори да се овдје води рачуна о свим сегментима, а који се прије свега тичу запошљавања“, рекао је Додик.

Састанку су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Давор Кострешевић и директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар