Главно Федерација/БиХ

Додик и владика Сергије на божићном пријему у бањалучкој касарни „Козара“

ДОМАЋИН БИО ЗАМЈЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ БиХ МИРКО ОКОЛИЋ
  • Српски члан Предсједништва БиХ нагласио да ће РС истрајавати на војној неутралности и указао да Валентин Инцко критикује Српску да би се „додворио муслиманима“

РЕПУБЛИКА Српска ће истрајати на политици војне неутралности иако је свјесна да су бошњачка и хрватска компонента за улазак БиХ у НАТО, рекао је данас Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, током божићног пријема у бањалучкој касарни Козара.

Додик је додао да РС не смије да заборави НАТО бомбардовање и бацање осиромашеног уранијума, те је поновио да се у БиХ мора градити мир који је основа просперитета свима који ту живе.

Подсјетио је да су сви српски представници у БиХ обавезни да поштују ставове Народне скупштине РС, те је поновио став да РС наставља да слави 9. јануар као Дан Републике.

Додик је на пресконференцији након пријема рекао да је РС формирана 1992. године с намјером да буде независна држава, али да је Дејтонским споразумом пристала да то редукује.

Нагласио је да је „Дејтоном предвиђено да ентитети садрже државност, те је критиковао високог представника Валентина Инцка да критикује РС како би се додворио муслиманима“.

Нагласио је да поздравља помоћ Србије Српској уз напомену да су то чинили сви предсједници Србије у складу с својим могућностима.

Мирко Околић, замјеник министра одбране БиХ, рекао је да ће од свих српских представника тражити да заштите интересе Срба који раде у МО али не на штету друга два народа, те да је Божић вријеме мира и порука суживота свима.

Подсјетимо, свечаним дочеком српског члана Предсједништва БиХ, у бањалучкој касарни „Козара“ данас је почело обиљежавање православног Божића.

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић домаћин је божићног пријема у касарни „Козара“, који је организовала Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Пријему присуствују министри у Влади Републике Српске, директор Полиције Српске Дарко Ћулум, представници Оружаних снага БиХ, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, Министарства унутрашњих послова Српске, Народне скупштине и других институција Републике Српске, удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, заједничких институција БиХ, као и мировних снага и дипломатског кора у БиХ, представници ЕУФОР-а, те личности из јавног живота Републике Српске и БиХ.

Претходно је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије у војној капели Светих мученика јасеновачких одслужио је Свету архијерејску литургију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар