Главно Предсједник РС

Додик: Источно Сарајево стратешки важно за Републику Српску

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СИГУРНО БИТИ ПРОБИЈЕН ТУНЕЛ КОЈИ ЋЕ ПОВЕЗАТИ ГРАДСКО ЈЕЗГРО СА ПАЛАМА
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Учинићемо све да направимо разлику која је потребна у погледу развоја града у односу на претходну деценију, да сваких пет до десет година видимо резултате пројеката

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је боље саобраћајно повезивање општина у оквиру града Источно Сарајево, због чега се ради студија изводљивости за пробијање цијеви тунела који би повезао Пале са градским језгром.

Додик је истакао да ће овај пројекат у наредних четири-пет година бити сигурно урађен, наводећи да многи нису вјеровали у сличан пројекат који је урађен на превоју Чемерно.

Он је истакао да је град Источно Сарајево стратешки важан за Републику Српску, те подсјетио да су прије неколико година евидентирани највећи проблеми, који су до данас ријешени.

– Од болнице, до пута према Јахорини, као и одређених рјешења која су била важна за општине у саставу града – изјавио је Додик.

Говорећи о важности града, Додик је истакао и Универзитет у Источном Сарајеву, те напоменуо да је од кључне важности створити услове за добро студирање и квалитетан кадар на факултетима.

Додик је истакао и да је Влада Републике Српске учествовала у рјешавању свих важних проблема са којима се сусретао сам град Источно Сарајево и општине у његовом саставу, те напоменуо да ће институције наставити да раде на пројектима важним за развој Источног Сарајева.

– Учинићемо све да направимо разлику која је потребна у погледу развоја града у односу на претходну деценију, да сваких пет до десет година видимо резултате пројеката – нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске у Источном Сарајеву састао се данас са његовим градоначелником Љубишом Ћосићем.

Додик ће присуствовати свечаној сједници Скупштине града Источно Сарајево поводом обиљежавања 30 година од званичног доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева, најављено је из Кабинета предсједника Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар