Главно Федерација/БиХ

Додик, Изетбеговић и Човић разговарали са Нелсоном и Сатлером

ЛИДЕР СДА: РЕПУБЛИКА СРПСКА СЕ ПРОТИВИ ПРЕНОСУ НАДЛЕЖНОСТИ У ВЕЗИ СА 14 ПРИОРИТЕТА

ЛИДЕРИ СНСД Милорад Додик, ХДЗ БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић састали су се у згради Делегације ЕУ у Сарајеву са амбсадорима САД Ериком Нелсоном и ЕУ Јоханом Сатлером.

Изетбеговић је послије састанка рекао да амбасадори покушавају да помогну у вези са имплементацијом 14 приоритета из Мишљења Европске комисије.

На питање шта је спорно у 14 приоритета, Изетбеговић је одговорио да је то пренос надлежности, да БиХ преузме све оно што не иде на нижим нивоима за шта постоји отпор од Републике Српске.

„Они нам покушавају помоћи да се направи боља атмосфера, да се крене по битним питањима имплементације 14 приоритета из Мишљења Европске комисије. Ми смо с друге стране сва тројица инсистирали на вакцини против вируса корона и помоћи у вези са мигрантском кризом“, рекао је Изетбеговић новинарима.

Он је навео да се ушло у неке детаље у вези са састанцима СДА-ХДЗ да ли може ићи Изборни закон или је неопходна и уставна реформа.

Изетбеговић је додао да је задовољан атмосфером која је владала на данашњем састанку и жељом учесника да она буде што боља како би се кренуло у реформе.

Остали учесници састанка нису давали изјаве за медије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар