Главно Странке

Додик Изетбеговићу: Не окрећи главу од два народа и једне републике

ПОСЛАНИЧКИ КЛУБ СНСД УПУТИЋЕ У РЕДОВНУ ПРОЦЕДУРУ ПС БиХ НАЦРТ ЗАКОНА О УС БиХ

ИЗВРШНИ комитет СНСД-а задужио је посланички клуб ове странке у Представничком дому парламента БиХ да у редовну процедуру пред паралментом БиХ упути закон о престанку мандата страних судија.

Истовремено, Извршни комитет је закључио да је неопходно да се одрже састанци са свим представницима политичких партија заступљених у парламенту БиХ и да се они одрже у наредних неколико дана.

Извршни комитет СНСД је задужио Радована Вишковића да заједно са Градским одбором ове странке у Бијељини обави разговоре с Мићом Мићићем увези са заједничким дјеловањем на предстојећим локалним изборима.

„Приједлог тог споразума већ смо добили од Мићића и потребно га је само појаснити“, рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Он је такође рекао да је Извршни комитет задужио чланове Предсједништва странке да у наредних десет дана одрже састанке у општинским одборима странке и упознају структуру са ставовима СНСД те да највиши функционери у већим центрима одрже и трибине са грађанима.

Такође, нагласио је да је ово једна од најтежих и најделикатнијих ситуација за Републику Српску од Дејтона те да се ради о парирању настојању да Уставни суд БиХ уђе у коначну елиминацију Републике Српске, њеног имена и њене суштине.

Додик је поручио Бакиру Изетбеговићу, лидеру СДА, да је немогуће окретати главу од два народа и једне републике.

„Морамо разговарати и када знамо да можда разговори неће успјети“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар