Главно Предсједник РС

Додик Калабухову: Надам се да ће пројекат гасовода бити деблокиран у скоријој будућности

СЛОЖИЛИ СЕ ДА ЈЕ ПРИОРИТЕТ ОЧУВАЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА КОЈИ ЈЕ ТЕМЕЉ БиХ

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

Додик је информисао је Калабухова о формирању власти на нивоу БиХ, изразивши очекивање да ће сагласност заједничког нивоа о рјешавању и деблокади многих, важних стратешких пројеката, између осталих и градњи гасовода, бити ријешен у скоријој будућности.

Када је у питању увођење санкција Русији, предсједник Републике рекао је да Српска чврсто стоји при својим ставовима и да се у том свјетлу мора поштовати њена уставна позиција.

– Овом приликом, саговорници су се сложили да је приоритет сачувати стабилност и мир, као и очување Дејтонског споразума као основног уговора за функционисање БиХ – саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Током састанка истакнуто је опредјељење за развој културних веза два братска народа и значај даљег унапређења односа Републике Српске и Русије, с циљем свеукупног и обостраног политичког, економског и привредног раста и просперитета

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар