Главно Федерација/БиХ

Додик: Комшић је на своју руку дао инстукцију амбасади БиХ да бојкотује додјелу награде Хандкеу

„ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ НИЈЕ НИ ДОБИЛО ПОЗИВ ЗА ТУ ЦЕРЕМОНИЈУ – САМО НАС БРУКА ПРЕД СВИЈЕТОМ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ и хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић неовлаштено је писао Амбасади БиХ у Шведској и мимо било каквог договора дао инструкције њеном особљу у вези са присуствовањем церемонији додјеле Нобелове награде за књижевност, изјавио је Срни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„Предсједништво БиХ, како и сам Комишић признаје, није распарављало о томе, па је нејасно ко је донио одлуку да особље Амбасаде не иде на додјелу Нобелове нагарде. Да све буде још чудније, Предсједништво БиХ није добило позив за ту церемонију, није добило чак ни упит из МИП-а или Амбасаде у Шведској“, истакао је Додик замољен да прокоментарише Комшићеве инстурукције упућене запосленим у Амбасади БиХ у Шведској да бојкотују додјелу Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу.

Он је рекао да није јасно зашто се Комшић нашао позваним да даје или ускраћује овлашћења било коме у дипломатској мисији БиХ у Шведској.

„Комшићево инсиситирање на политизацији и проблематизацији нечега што је питање књижевности, а не политике, додатно дискредитује БиХ у очима цивилизованог свијета“, закључио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар