Главно Федерација/БиХ

Додик: Лично ћу обавестити Си Ђинпинга да став Турковић у Женеви није став Предсједништва БиХ

НАГЛАСИО ДА ОН И РЕПУБЛИКА СРПСКА ПОДРЖАВАЈУ ИНТЕГРИТЕТ И ГРАНИЦЕ КИНЕ
  • „Предсједништво БиХ није постигло сагласност у вези са придруживањем БиХ изјави о наводном кршењу људских права у Кини. Унилатерални потези Министарства иностраних послова у Савјету министара, који нису ништа друго до мијешање у унутрашња питања Кине, недопустиви су, неприхватљиви и за посљедицу имају озбиљно нарушавање добрих и пријатељских односа са НР Кином“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да у потпуности подржава територијални интегритет и цјеловитост НР Кине, као и све акције које она предузима на очувању свог суверенитета.

Додик је нагласио да се Министарство иностраних послова у Савјету министара није могло придружити заједничкој изјави појединих земаља у вези са стањем љуских права у Кини с обзиром да није добило став Предсједништва БиХ, нагласивши да такав потез МИП-а није у складу са Уставом и законима.

„Предсједништво БиХ није постигло сагласност у вези са придруживањем БиХ изјави о наводном кршењу људских права у Кини. Унилатерални потези Министарства иностраних послова у Савјету министара, који нису ништа друго до мијешање у унутрашња питања Кине, недопустиви су, неприхватљиви и за посљедицу имају озбиљно нарушавање добрих и пријатељских односа са НР Кином“, поручио је Додик.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ је навео да је подршка дезинтеграцији Кине док се штити интегритет БиХ илустрација неозбиљности и лицемјерног понашања бошњачких министара међу којима предњачи Бисера Турковић, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

„У наредним данима лично ћу информисати кинеског предсједника Си Ђинпинга да ставови Бисере Турковић и амбасадора БиХ у Женеви не одражавају став Предсједништва нити БиХ. Став са којим је Турковићева изашла на међународној политичкој позорници је њен и став СДА која се представља као заштитник муслимана. Срби из Републике Српске су опредијељени за јачање пријатељских односа са кинеским народом“, поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар