Главно Федерација/БиХ

Додик: МИП Турковићевој и СДА служи као параван за сумњиве радње на штету БиХ

„ЗБОГ ЊЕ ИМАМО ПАКИСТАНЦЕ КОЈИ УЛАЗЕ У БиХ КАКО ХОЋЕ И – НЕСТАЈУ“
  • Милорад ДОДИК поводом реаговања амбасаде Ирана: „Да ли је политика Турковићеве да Иран одлучује ко је и како квалификован да коментарише судбину БиХ или је током своје посјете договорила подршку за стварање нове исламске републике БиХ?“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да МИП министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић и СДА служи као параван за обављање сумњивих радњи које нарушавају безбједност у БиХ.

„Сви овдје знају ко је Турковићева и с ким ми данас морамо да радимо у БиХ. Због ње нико не прича о европском путу БиХ, сви данас причају о Пакистанцима који улазе како хоће и нестају у БиХ, а да релевантне службе немају никаквих података о томе“, навео је Додик на „Твитеру“.

Он је подсјетио и на реаговање Амбасаде Ирана.

„Да ли је политика Турковићеве да Иран одлучује ко је и како квалификован да коментарише судбину БиХ или је током своје посјете договорила подршку за стварање нове исламске републике БиХ“, рекао је Додик.

Амбасада Ирана у Сарајеву подржала је демарш министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић због израелских ставова о реформи изборног законодавства у БиХ.

Амбасада Ирана објавила је на Твитеру да „ционистички режим апартхејда није квалификован да коментарише политичку судбину БиХ“, након чега је израелски амбасадор у Загребу Илан Мор оштро реаговао.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар