Главно Федерација/БиХ

Додик: Муслимани уз подршку америчке амбасаде преузимају правосуђе БиХ

„ПРОЦЕСИМА У ПРАВОСУЂУ УПРАВЉАЈУ ИЗ АМБАСАДЕ САД – ЖЕЛЕ ДА СПАСУ МЕХМЕДАГИЋА“
  • Одузимање таблица са ознакама са сјевера Косова, те то што возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, то је договор представника међународне заједнице. Постоји Бриселски споразум који се не поштује. Они Албанце охрабрују и из тог споразума узимају шта им одговара, а ништа нису учинили да формирају Заједницу српских општина

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да муслимани у БиХ преузимају правосуђе и да је доказ тој тврдњи чињеница да је на мјесто предсједника Виског судског и тужилачког савјета БиХ доведен човјек из тог народа.

Додик је истакао да сви у БиХ знају, а поготово у Сарајеву, да се жели од судског процесуирања спасити Осман Мехмедагић Осмица /директор Обавјештајно безбједносне агенције БиХ.

– Осмица не испуњава елементарне законске услове, а то је да има високу стручну спрему за обављање овако важног посла. И сада ми треба да будемо блесави и да кажемо `то је уреду` – рекао је Додик на конференцији за новинаре.

Он је истакао да и дисциплинским поступцима у правосуђу руководе муслимани.

– Опште је безакоње и страх, а све то ради ОБА. Процесима у правосуђу управљају службеници Амбасаде САД у БиХ што је неприхватљиво. Суочио сам се прије прошлих избора за чињеницом да је други или трећи човјек Амбасаде САД у БиХ тражио од правосуђа да по сваку цијену будем процесуиран. Шта ће нама такви људи овдје, јер се поставља питање како затворити некога за кога нема доказа. Сада се жели српски и хрватски кадар затворити како би биле спроведене њихове политичке идеје – закључио је Додик.

Рекао је и да је ситуација која се од јутрос дешава на Космету подвала међународне заједнице.

– Одузимање таблица са ознакама са сјевера Косова, те то што возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају осигурање, јесте договор представника међународне заједнице. Имате Бриселски споразум који се не поштује – каже Додик.

Истакао је да постоји ситуација да они Албанце охрабре и из тог споразума узимају шта им одговара.

– Ништа нису учинили да формирају Заједницу српских општина – навео је Додик.

И повукао паралелу са БиХ:

– Имали смо сличну ситуацију са таблицама у БиХ. Покушали су да интегришу БиХ, па нису успјели. Из америчке и британске амбасаде исто се понашају у Сарајеву, као и у Приштини, гдје исто игноришу Србе – навео је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар