Главно Предсједник РС

Додик: Ни пред једном заставом се нећу појавити ако нема заставе Републике Српске

„ЧУО САМ ДА ЈЕ БАКИРОВА ЖЕНА, СЕБИЈА, СПОСОБНА И ДА, ЗА РАЗЛИКУ ОД МУЖА, ДРЖИ ДО РИЈЕЧИ“
  • „Најрадије бих остао у Бањалуци. Нисам размишљао о будућим колегама у Предсједништву БиХ. Жељко Комшић је лузер најобичнији. Може да буде ко год хоће. Мислим да ће Драган Човић однијети побједу и то је најбоље. Најбоље би било да то буде он и за саму Босну и Херцеговину. Избор Комшића кроз спекулативне гласове само би донио дестабилизиацију у БиХ“

„ЧУО сам да је та жена способна и доста оперативна“, рекао је данас Милорад Додик за Н1, коментаришући раније медијске написе да би управо Себија Изетбеговић могла бити кандидат СДА за Предсједништво БиХ.

– Неки су ми рекли да држи до ријечи за разлику од (мужа) Бакира Изетбеговића – додао је он.

Потом је појаснио зашто се одлучио на кандидатуру за члана Предсједништва БиХ.

– Ја желим да се кандидујем из одговорности према бирачком тијелу и Републици Српској. Што се тиче Босне и Херцеговине, не повлачим ниједан свој став. Ни пред једном заставом се нећу појавити ако нема заставе Републике Српске. Зашто да се не истакне застава Републике Српске? Ови из Федерације имају лагоднији положај јер је њихова застава, застава Босне и Херцеговине – додао је он за Н1.

На питање да ли ће СНСД имати свог кандидата и у трци за место предсједника Републике Српске, Додик је истакао да ће о томе водити разговор с коалиционим партнерима

– Има више људи који могу да носе ту функцију. Разговараћемо, али СНСД ће дати кандидата, биће из СНСД. Дарко Младић? То је спекулација, ја сам мислио да је ово озбиљна емисија. Нема потребе да журимо, крајем маја се дају предлози, до тада има много времена. Жељка Цвијановић је један од наших најозбиљнијих кандидата, показала је своју способност у веома тешким околностима. Она је несумњиво показала један предан рад. Сигурно ће на крају бити један наш важан члан и кандидат – рекао је он.

Коментаришући своју кандидатуру за Предсједништво БиХ Додик је истакао је да је то његова одговорност према партији.

– Моја кандидатура је више одговорност према партији. Странка мора да даје прве људе на индивидуалне функције. Ја се ту кандидујем из те врсте одговорности. Најрадије бих остао у Бањалуци. Нисам размишљао о будућим колегама у Предсједништву. Комшић је лузер најобичнији. Може да буде ко год хоће. Мислим да ће Драган Човић однијети побједу и то је најбоље. Најбоље би било да то буде он и за саму Босну и Херцеговину. Избор Комшића кроз спекулативне гласове само би донио дестабилизиацију у БиХ. Комшић је показао низ својих неспособности. Одједном се појавио, формирао партију, сада је маргинална политичка партија. Његово сјајно време је прошло давно – испричао је Додик.

Додик је изјавио је да сви релевантни показатељи, чак и његових политичких противника, говоре да ће побједити на октобарским изборима за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

– То је неспорно, то и Младен (Иванић) зна. У овом тренутку је више од 120.000 гласова разлике између мене и њега у моју корист. Мени је сасвим свеједно ко је с њихове стране, идем на побједу и могу поставити кога хоће. Моја побједа је неупитна. Они су побјеђени оног тренутка када су почели водити политике које нису у складу с политикама Српске и то им народ неће опростити – рекао је Додик.

(Н1)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар