Главно Федерација/БиХ

Додик: Нисам против разговара са Хрватском о Пељешком мосту, али нећу попустити

„НАРОДНА СКУПШТИНА РС ЋЕ ИМАТИ КОНАЧНУ РИЈЕЧ О СВИМ СПОРНИМ ПИТАЊИМА У ПРЕДЈЕДНИШТВУ БиХ“
  • „Опет ће покренути `витални интерес` уколико поново будем прегласан, а чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић покушају да неким новим закључцима изиграју одлуку Народне скупштине Српске

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће бошњачки и хрватски члан Предсједништва БиХ вјероватно покушати да нађу начин да изиграју одлуку Народне скупштине Републике Српске о заштити виталног ентитетског интереса у вези са изградњом Пељешког моста, али да је спреман да сваки пут то питање врати на парламент.

Додик поручује да ће опет покренути витални интерес уколико поново буде прегласан, а чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић поново креирају одређене закључке у вези са Пељешким мостом.

„Они ће покушати да креирају вјероватно нека заобилазна рјешења, али ја нисам против тога да се и то питање ријеши“, рекао је Додик за АТВ.

Српски члан Предсједништва БиХ истиче да није против тога да се са Хрватском разговара о Пељешком мосту, али да је исто тако и да се цјеловито рјешавају питање односа са Хрватском, границе која иде ријеком Уном, Трговске горе, либерализације и сва друга питања у ономе што је капацитет Хрватске која је чланица ЕУ.

„Дакле, нисам против тога, али да буде дио напора који ће ићи за договором, а не за прављењем нових спорова који ће трајати десетак и више година“, рекао је Додик.

Он истиче да је мјесто коначне одлуке о свим међународним питањима што се тиче Предсједништва БиХ – Народна скупштина Републике Српске и да жели да афирмише њену улогу.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар