Главно Федерација/БиХ

Додик: О Вучићевом приједлогу разговараћу и са партнерима и са коалицијом

НАГЛАСИО ДА ЈЕ БРИГА КОЈУ ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПОКАЗУЈЕ ЗА РС – ВЕОМА ВАЖНА ЗА СРПСКУ
  • Наше одсуство у одлучивању у заједничким институцијама десило се због закона који је наметнуо Валентин Инцко и оно је у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске. Почетком фебруара вратићемо се у Народну скупштину РС и разговарати о овој теми

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да је брига коју предсједник Србије Александар Вучић показује веома важна за Републику Српску, те да ће о његовом приједлогу за враћање српских представника у заједничке институције БиХ разговарати са партнерима у власти, али и са опозицијом у Српској.

– Наше одсуство у одлучивању у заједничким институцијама десило се због закона који је наметнуо Валентин Инцко и оно је у складу са одлукама Народне скупштине Републике Српске. Почетком фебруара вратићемо се у НСРС и разговарати о овој теми – рекао је Додик за РТС.

Он је истакао да политичком Сарајеву смета све што је регуларно, па тако и обиљежавање Дана Републике.

– Више их још боли чињеница да је 30.000 људи изашло у жељи да буде дио манифестације поводом обиљежавања Дана Републике – рекао је Додик.

Он је навео да су све активности Републике Српске легалне и легитимне, за разлику од дешавања у ФБиХ, попут тзв. марша у Бужиму, са којих се шаљу ратнохушкачке поруке.

Додик је нагласио да Република Српска поштује Устав БиХ и заговара враћање на изворне принципе Дејтонског споразума који је саставни дио тог устава.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар