Главно Странке

Додик: Одлука ЦИК је срамотни етнички инжењеринг и уперена је против Српске

„ТА ОДЛУКА ЈЕ И ПРИПРЕМА ЗА НАРЕДНЕ ИЗБОРЕ И УСМЈЕРЕНА ЈЕ НА СЛАБЉЕЊЕ СНСД“
  • Сва српска гласачка мјеста у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овдје се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца!“
  • Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми побиједити. Тамо гдје су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ  и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ да поништи изборе у Сребреници и Добоју предстaвља чисти етнички инжењеринг, преноси РТРС.

Истакао је да је одлука ЦИК-а срамотна.

– Она је усмјерена против Републике Српске, али је исто тако и припрема за наредне изборе, да ослаби СНСД. Сва српска гласачка мјеста у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овдје се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца – рекао је Додик који је у Добоју разговарао са градоначелниома Борисом Јеринићем.

Јеринић је као кандидат СНСД-а, чији је Додик лидер, однио побједу на изборима у овом граду.

Поручио је да се ово није смјело догодити, те додао да одлука ЦИК-а представља озбиљан преседан.

– Град Добој је кренуо у развој. Граде се ауто-пут, болница, дворана и сада неко то жели зауставити – навео је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је изјавио да се овдје ради о једној срамотној коалицији СДС-а и ПДП-а, односно лидера ових странака Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића.

– Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми побиједити. Тамо гдје су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године – поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар