Главно Странке

Додик: Постоје сви услови за подјелу кредита ММФ – позивам Централну банку БиХ да то учини

САСТАНАК ВИСОКИХ ДЕЛЕГАЦИЈА СНСД И ХДЗ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ
  • Мислимо да је ово (одуговлачење) непотребно и да додатно усложњава односе у БиХ, а да БиХ губи кредибилитет јер је новац тражила хитно а он сада стоји блокиран

МИЛОРАД Додик, српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а, рекао је након састанка са функционерима ХДЗ-а БиХ у Источном Сарајеву да постоје сви услови за расподјелу средстава ММФ-а и да би то требало коначно да буде учињено.

Додик је рекао да су испоштоване све процедуре, али да су средства још увијек блокирана јер се у Федерацији БиХ не поштује договор о расподјели те подсјетио је да према том договору, 38 одсто средстава припада Републици Српској, 62 одсто Федерацији, те да оба ентитета по пола процента издвајају за дистрикт Брчко.

Он је истакао да гувернер Централне банке БиХ нема ниједан разлог да средства не расподијели у складу са Писмом намјере.

„Мислимо да је ово непотребно и да додатно усложњава односе у БиХ и да БиХ губи кредибилитет јер је новац тражила хитно а он сада стоји блокиран“ истакао је Додик

Он је позвао Централну банку да изврши расподјелу средстава.

Након састанка Додик је рекао да је разговарано о дугогодишњој сарадњи двије странке.

„Она је добра и није усмјерена против било кога трећег. Покушавамо ријешити сва отворена питања и проблеме који се јављају“, рекао је Додик.

Састанку су поред Драгана Човића, предсједника ХДЗ-а БиХ присуствовали и чланови делегације СНСД-а Зоран Тегелтија и Никола Шпирић, те Вјекослав Беванда из ХДЗ-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар