Главно Федерација/БиХ

Додик позвао пољопривреднике да искористе средства којима Мађарска помаже привреди Српске

„МАЂАРСКА ЈЕ ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ СРПСКЕ – ЗЕМЉА ЗА КОЈУ СМО ВЕЗАНИ“
  • Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је домаће пољопривреднике да се упознају са Програмом подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске, путем којег ће моћи да остваре субвенције и до 25.000 евра појединачно за куповину механизације, опреме и алата мађарске производње.

„Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске успјешно се реализује и у септембру ће бити расписан први јавни позив. Хвала мађарском премијеру Виктору Орбану, са којим сам прошле године договорио реализацију овог пројекта, и Влади Мађарске, која је издвојила средства за помоћ привреди Републике Српске“, написао је Додик на Инстаграму.

Додик је изразио задовољство што ће управо пољопривредници први осјетити бенефите добре сарадње и пријатељских односа с Мађарском.

„Ово је први дио средстава који је обезбиједила Влада Мађарске за нашу привреду, а пројекат ће бити настављен и даље. Мађарска је велики пријатељ Републике Српске, земља за коју смо везани и за нас је веома важно да и даље унапређујемо ту сарадњу и јачамо наше односе“, поручио је Додик.

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар