Главно Федерација/БиХ

Додик примио глумце из Српске који су играли у филму „Дара из Јасеновца“

ПРВИ ИГРАНИ ФИЛМ О УСТАШКОМ ЛОГОСУ ВЕЧЕРАС ПРИКАЗУЈУ РТРС И РТС

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик угостио је данас у Бањалуци у згради Владе Републике Српскеглумце из Републике Српске који играју у остварењу „Дара из Јасеновца“, првом играном филму на тему овог злогласног усташког логора.

У овом остварењу играју Ања Илић и Златан Видовић, који тумаче родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић.

У филму играју и глумци из Републике Српске – Жељко Еркић, Слободан Перишић, Горан Јокић, Драгослав Медојевић, Сандра Љубојевић и Николина Фригановић.

Филм „Дара из Јасеновца“ режисера Предрага Антонијевића вечерас од 20.00 часова имаће ексклузивну телевизијску премијеру на Радио-телевизији Републике Српске.

Истовремено и на РТС.

Филм је премијерно приказан 25. новембра у Грачаници.

Сниман на основу аутентичних свједочанстава преживјелих логораша, Филм „Дара из Јасеновца“ је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом свјетском рату.

Ова драма у свом средишту има вријеме послије велике усташко-њемачке офанзиве на Козари када локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору.

Први дио филма сниман је на локацији села Колут, у близини Сомбора, гдје је за потребе снимања зграда старе циглане са управним објектом претворена у злогласни логор Јасеновац, а други дио на локалитетима Беле Цркве.

Сценограф је Горан Јоксимовић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар