Главно Предсједник РС

Додик: Приоритет ће бити мој заједницчки рад са Владом Српске и премијером

ОЧЕКУЈЕ ДА СРПСКА ИМА СТАБИЛНОСТ И СОЦИЈАЛНУ И ЕНЕРГЕТСКУ БЕЗБЈЕДНОСТ ЉУДИ
  • Предсједник РС навео да се након ступања на дужност прво сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем: „Упознао сам га са сложеном ситуацијом у БиХ. Поновио сам опредјељење Републике Српске да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији“
  • Нагласио: „Отварањем нове зграде Уставног суда Републике Српске, изграђен је још један у низу репрезентативних објеката које желимо да градимо“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће заједнички рад предсједника и Владе Републике Српске бити приоритет и да очекује да Влада одговори на значајне политичке изазове, економска и социјална питања, те да обезбједи стабилност и социјалну и енергетску безбједност људи.

– У недјељи иза нас обавио сам консултације с представницима политичких партија и именовао Радована Вишковића за мандатара за састав нове владе – написао је Додик на свом Инстаграм профилу.

Он је навео да је његова прва званична посјета по ступању на дужност предсједника Српске била Србији, гдје се сусрео с предсједником Србије Александром Вучићем.

– Упознао сам га са сложеном ситуацијом у БиХ. Поновио сам опредјељење Републике Српске да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији – нагласио је Додик.

Он је додао да је присуствовао и слави Министарства унутрашњих послова Републике Српске и отварању новоизграђених објеката Полицијске академије и Центра за обуку.

– Отварањем нове зграде Уставног суда Републике Српске, изграђен је још један у низу репрезентативних објеката које желимо да градимо – истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је разговарао с амбасадорима Грчке и Русије, Димитриосом Папандреуом и Игором Калабуховом, као и са директором Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујоном.

– Дружио сам се и са младим члановима СНСД-а који су будућност СНСД-а – написао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар