Главно Федерација/БиХ

Додик: Пробој коридора обезбиједио је везу свих дијелова Српске буду са матицом Србијом

„НИКАДА СЕ НЕ СМИЈЕ ЗАБОРАВИТИ ХРАБРОСТ УЧЕСНИКА ОВЕ ОПЕРАЦИЈЕ“
  • Будућност српског народа искључиво је везана за постојање Републике Српске, без које нема опстанка Срба на овим просторима

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је војна операција „Коридор“ била прва побједа за Републику Српску која је дала велики морал за даљу борбу, а њен посебан значај огледа се у чињеници да је успостављена чврста физичка веза свих дијелова Републике Српске.

„Пробој коридора обезбиједио је да сви дијелови Српске буду спојени и са матицом Србијом. Управо због тога, ова операција била је изнуђена, а додатни окидач је била смрт 12 бањалучких беба због недостатка кисеоника“, подсјетио је Додик.

Он је нагласио да су значај ове акције тада посебно знали српски хероји из цијеле Републике Српске, и са истока и са запада, који су се сусрели приликом пробоја коридора, а који су били спремни да се боре за слободу и за Републику Српску.

Додик је истакао да се никада не смије заборавити храброст учесника ове операције, посебно погинулих и рањених, захваљујући којима данас постоји Република Српска и слобода српског народа.

„Будућност српског народа искључиво је везана за постојање Републике Српске, без које нема опстанка Срба на овим просторима“, поручио је Додик.

На Дугој Њиви код Модриче сутра ће бити обиљежено 28 година од пробоја „Коридора живота“ чиме је послије 42 дана прекинута копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине са око 1,5 милиона становника и омогућена веза са матицом Србијом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар